Епископ Велики петак у Химелстиру - Саопштења | Српска Православна Епархија франкфуртска и све Немачке
Close

Епископ Велики петак у Химелстиру

Саопштења / 09. април 2018

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски и администратор Епархије франкфуртске и све Немачке Г. Андреј боравио је, на Велики петак ове године, у манастиру Успења Пресвете Богородице у Химелстиру, где је на вечерњем богослужењу, у току појања стиховних стихира, изнета плаштаница и заједно са Јеванђељем положена на средини храма.

Велики петак у Химелстиру

Епископ Велики петак у Химелстиру

Епископу су саслуживали отац Драган Ђуричић, свештеник у пензији, отац Миљан Антић из Беча и ђакон Александар Секулић, а током службе су појале сестре из обитељи манастира у Химелстиру.

У наставку, одслужено је јутрење Велике суботе са опелом Христовим, а затим је присутни народ, предвођен својим Архијерејем, кренуо у литију са плаштаницом око храма. По завршетку службе, Епископ је вернима упутио очинску поуку о смислу страдања која је Господ нас ради претрпео на Крсту.

Владика Андреј се након богослужења задржао у духовном разговору са сестринством манастира, охрабривши их и укрепивши њихову веру у Васкрслог Господа, који познаје све жеље нашег срца и који нам богато дарује оно што нам је потребно за спасење.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке