Састанак архијерејских намесника у Химелстиру - Саопштења | Српска Православна Епархија франкфуртска и све Немачке
Close

Састанак архијерејских намесника у Химелстиру

Саопштења / 02. фебруар 2018

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски и администратор Епархије франкфуртске и све Немачке Господин Андреј председавао је, у петак 02. фебруара 2018. године, у манастиру Успења Пресвете Богородице у Химелстиру, састанку архијерејских намесника Епархије франкфуртске и све Немачке.

Састанак архијерејских намесника у Химелстиру

Састанак архијерејских намесника у Химелстиру

Учесници седнице су били: протојереј-ставрофор Милан Пејић (архијерејски заменик), протојереј-ставрофор Неђо Јањић (архијерејски наменик за Северну Рајну и Вестфалију), протојереј-ставрофор Ђорђе Трајковић (заменик архијерејског намесника за Баварску), протојереј-ставрофор Борисав Симић (архијерејски намесник за Јужну Немачку), протојереј-ставрофор Вељко Гачић (заменик архијерејског намесника за Северну и Источну Немачку) и јереј Филип Милуновић (секретар Епископа Андреја и ЕУО).

... Донете су одлуке које ће омогућити боље функционисање црквених општина и олакшати међусобну сарадњу и комуникацију свештенства.”

Седница је отпочела заједничком молитвом, након чега је уследила уводна реч Владике Андреја. У даљем току састанка, у братској љубави, вођени су конструктивни разговори са циљем унапређења рада свештеника на пољу евангелизације и мисије Цркве, поспешивања богослужбеног живота и међусобне сарадње. Такође, разматрана су битна питања административног и материјално-финансијског пословања. У наставку су донете одлуке, које ће омогућити боље функционисање црквених општина и олакшати међусобну сарадњу и комуникацију свештенства. Сусрет је завршен заједничком трпезом љубави.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке