Епископ Андреј у Химелстиру - Nachrichten | Српска Православна Епархија франкфуртска и све Немачке
Close

Епископ Андреј у Химелстиру

Nachrichten / 31. март 2018

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски и администратор Епархије франкфуртске и све Немачке Г. Андреј посетио је, 31. марта 2018. године у навечерје празника Цвети, обитељ манастира Успења Пресвете Богородице.

Епископ Андреј у Химелстиру

Епископ Андреј у Химелстиру

Празнично вечерње служио је отац Миљан Антић из Беча, а за певницом је одговарало сестринство манастира. У својој беседи, Владика је говорио о значају овог великог хришћанског празника, који указује, како на спасење света у Христу, тако и на други долазак Христов и на свеопшти суд. У спомен свечаног уласка Господњег у Јерусалим, Епископ Андреј је извршио благосиљање врбових гранчица, а затим је уследила свечана литија око храма, током које је верни народ понео у рукама освећене врбове гранчице.

Након опхода одслужен је помен новопрестављеној схи-монахињи Димитри, а Владика је замолио све присутне да се помоле за покој душе мати Димитре, али и за оздрављење високопреподобне мати Диодоре, игуманије манастира у Химелстиру, која је тешко повређена у саобраћајној несрећи у којој је пострадала мати Димитра.

Након службе, верни народ се у сали манастира сабрао у духовним разговорима око свог Архипастира.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке