Пријатељи манастира Светог Георгија у Химелстиру - Nachrichten | Српска Православна Епархија франкфуртска и све Немачке
Close

Пријатељи манастира Светог Георгија у Химелстиру

Nachrichten / 03. фебруар 2018

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски и Администратор Епархије франкфуртске и све Немачке Г. Андреј примио је у суботу, 03. фебруара 2018. године, у манастиру Успења Пресвете Богородице у Химелстиру вишечлану делегацију удружења Парадизгартен (Paradiesgarten e.V.).

Пријатељи манастира Светог Георгија у Химелстиру

Пријатељи манастира Светог Георгија у Химелстиру

Чланови овог међурелигијског удружења одрасли су у православним, католичким и протестантским породицама, али су се временом, обилазећи православне манастире и осетивши живу веру, укључили у православље.

... По први пут удружење се састало у манастиру Успења Пресвете Богородице, где их је Епископ Андреј срдачно примио у својој канцеларији. Овом приликом, сваки од чланова у кратким цртама описао је Владици свој лични доживљај православне вере.”

Приликом обиласка женског манастира Светог Георгија Караискакиса, поклоници из Немачке присуствовали су службама на овом светом месту, а ово искуство оставило је неизбрисив траг у њиховим животима и утицало да се пре десетак година међусобно организују како би помогли и подржали манастир.

По први пут удружење се састало у манастиру Успења Пресвете Богородице, где их је Епископ Андреј срдачно примио у својој канцеларији. Овом приликом, сваки од чланова у кратким цртама описао је Владици свој лични доживљај православне вере. Сусрет са Епископом оставио је снажан утисак и духовно је оснажио чланове удружења пред заједничку седницу, која је одржана у манастирској канцеларији.

Сусрет је уприличен баш на овом месту, јер је високопреподобна мати Диодора, игуманија обитељи у Химелстиру, раније била настојатељица манастира Светог Георгија.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке