Омладинска слава у Диселдорфу

Nachrichten / 19. фебруар 2018

Омладина Српске православне парохије у Диселдорфу већ пуне четири деценије прославља Светога великомученика Ђорђа Кратовца као свога заштитника. Тим поводом, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски и администратор франкфуртски и све Немачке Г. Андреј началствовао је, у суботу сирне седмице, евхаристијским Сабрањем у храму Светога Саве.

Омладинска слава у Диселдорфу

Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Неђо Јањић, архимандрит Теофанис Лапас (Грчка митрополија), протојереји Драган Јовановић из Ахена, Данило Радмиловић и Душко Спасојевић из Диселдорфа, Јосиф Радулеску (Румунска митрополија), протонамесник Неђељко Ђокић и ђакон Игор Видаковић из Диселдорфа. Преосвећени Владика Андреј произнео је поучну беседу на тему прочитаног одломка из светога Јеванђеља, а посебно је истакао детаље из живота Светога Ђорђа, као подстрек и инспирацију за сваког Хришћанина.

... Чланови омладинског и дечијег ансамбла КУД “Моравац” извели су неколико кореографија, а по завршетку културног програма, Владика Андреј је благословио све присутне и заблагодарио на исказаној љубави.”

По заамвоној молитви, Епископ је освештао славски колач и жито, које је припремила породица Радисављевић из Диселдорфа. Прослава је затим настављена у црквеној сали, где је трудом и залагањем овогодишњих домаћина и вредних мајки припремљена трпеза љубави. Чланови омладинског и дечијег ансамбла КУД “Моравац” извели су неколико кореографија, а по завршетку културног програма, Владика Андреј је благословио све присутне и заблагодарио на исказаној љубави.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке