Close

Недеља Православља у Химелстиру

Nachrichten / 25. фебруар 2018

Недеља православља, 25. фебруара 2018. године, у женском манастиру Успења Пресвете Богородице у Химелстиру прослављена је евхаристијским Сабрањем.

Недеља Православља у Химелстиру

Недеља Православља у Химелстиру

Светом Литургијом је началствовао протонамесник Ђорђе Пантелић из Беча, а саслуживали су јереји Михаило Смиљанић и Филип Милуновић из Беча, као и протођакон Александар Секулић из Химелстира.

... Након Причешћа свештеника, јереј Михаило Смиљанић у својој беседи објаснио је значај празновања недеље Православља, уз тумачење одељка Светог Јеванђеља који је прочитан на Литургији”

За певницом је одговарало сестринство манастира на челу са високопреподобном игуманијом Диодором. Благољепије певнице је такође увеличало присуство и појање музичког стручњака, госпође Нине Софронски из Лозане.

Након Причешћа свештеника, јереј Михаило Смиљанић у својој беседи објаснио је значај празновања недеље Православља, уз тумачење одељка Светог Јеванђеља који је прочитан на Литургији, а затим је верни народ у великом броју приступио Светој Чаши.

По благослову игуманије, после заамвоне молитве одржана је литија са светим иконама кроз храм и прочитан је молебан поводом празновања Недеље православља.

После поделе нафоре, сестринство манастира је позвало све присутне на заједничко послужење у сали.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке