Nachrichten / 18. фебруар 2018

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски и администратор франкфуртски и све Немачке Господин Андреј служио је, у недељу блудног сина, 04. фебруара 2018. године, Свету архијерејску Литургију у граду Каселу, поводом своје прве канонске посете овом древном немачком граду.

Епископ Андреј у Штутгарту

Сутрадан на Сретење, Владика Андреј је предводио евхаристијско Сабрање у храму Сабора Срба Светитеља, а саслуживали су протојереј–ставрофор Борисав Симић, архијерејски намесник за Јужну Немачку и старешина храма у Штутгарту, протојереји Драган Јовановић из Ахена, Предраг Гајић из Минхена и Станко Ракић из Штутгарта, као и протонамесник Миленко Бакмаз.

Епископ Андреј у Штутгарту

... У организацији Кола српских сестара, у част доласка Архипастира, у црквеноопштинским просторијама је припремљена трпеза љубави.”

За певницом су одговарали г. Радован Ђукарић и г. Горан Паравац. По завршетку Свете Литургије, Епископ је поучио присутне о значају овог великог Господњег празника, који представља круну божићног циклуса и похвалио верни народ који присуствује црквеним Сабрањима.

Епископ Андреј у Штутгарту

У организацији Кола српских сестара, у част доласка Архипастира, у црквеноопштинским просторијама је припремљена трпеза љубави, а затим је у току дана Епископ Андреј одржао радну седницу са свештеницима.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке