Close

Наш Архијереј

Епископ аустријско-швајцарски и администратор франкфуртски и све Немачке Господин АНДРЕЈ

Geistliches Leben

Испосница - Благовести пресвете Богородице и преп. Јустина ћелијског у Ајтерфелд

Geistliches Leben / 10. јул 2014

Адреса: Marienstr. 27, D – 36132 Eiterfeld-Unterufhausen
Тел: 06676 9180731, Факс: 06676 9180739

Схи-јеромонах протосинђел Јустин (Рауер), Настојатељ

Испосница Благовести Пресвете Богородице и Преподобног Јустина Ћелијског налази се око 180 километара од Скита Св. Спиридона у селу Ајтерфелд надомак града Фулда.

Епископ средњоевропски Константин дао је благослов за куповину имања 2009. године. Имање са кућом и помоћним зградама купљено је 26. августа 2009. године, а 14. јуна 2011. године, на празник Преподобног Јустина Ћелијског је усељен. Jeро-cхимонах Јустин ради као економ и организатор и води бригу око изградње новог манастира. Монашке службе се служе сваког дана у капели преподобног Јустина. Прве скице за нови манастир урадио је архитекта Бернард Фринкинг, православни холанђанин. Локални архитекта Норман Хеимбрук преузео је скице и урадио идејно решење.

Покрајинско одељење за урбанизам уважило је молбу и одобрило дозволу за рад у јулу 2013. године. Његова Светост Патријарх српски Иринеј обишао је испосницу посвећену Благовестима и Преподобном Јустину Ћелијском, 2. Децембра 2013. Истог дана благословио је и осветио земљиште на коме је у плану изградња манастирске цркве. У свечаном чину, који је служио Патријарх српски Иринеј узели су учешћа високопреподобни схи-архимандрит Василије и јеро-схимонах Јустин. Поред многобројних православних свештеника били су присутни: преузвишени викарни бискуп Фулдски, проф др Karlheinz Diez, Prälat Dr. Lucian Lamza (Apostolisher protonotar), Pfarrer Markus Blümel, и Лутерански поглавар за Фулду, Pfarrer Karl Josef Gruber. Ако Бог да, Испосница ће бити монашки и мисионарски центар Српске Цркве у Немачкој.